Ван Гаал очаква повече топлина от медиите


Н. Гавазов

Ван Гаал очаква повече топлина от медиите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази недоволството си от британската преса. Холандецът отговори на въпрос за контузените футболисти по време на пресконференция в навечерието на срещата със Стоук Сити от 18-я кръг на Висшата лига на Англия, а след това държа реч пред журналистите.

"Интересно ми е, дали в тази стая има поне един човек, който да чувства, че трябва да ми се извини? Защото четох, че съм уволнен. Че мой колега вече е тук. Какво смятате, какво мислят жена ми и децата за тези неща? Или моите внуци? Или феновете на Манчестър Юнайтед? Или моите приятели? Те постоянно ми звънят. Вече и Арсен Венгер говори", заяви Ван Гаал.

"Мислите, че сега искам да говоря с медиите? Тук съм само заради правилата на Висшата лига. Тук съм, за да разговарям с вас. Но виждам само едно: когато разговарям с вас, вие използвате моите думи само в този контекст, който ви е нужен", каза още мениджърът.

"Опитах се да помогна на играчите да повярват в себе си. Направих всичко възможно през тази седмица. Имах среща с футболистите и членове на щаба, на която обсъдихме ситуацията. Проведох коледен обяд, държах реч и почувствах топлината и подкрепата на всички на Карингтън. Не усещам обаче топло отношение от медиите. Предоставям ви какво да пишете", добави Ван Гаал.

"Ние се намираме в лоша ситуация, но преди четири седмици бяхме на първо място и след още четири седмици можем отново да бъдем там. Трябва да се придържате към фактите. Лошо е когато Ед Уудуърд, Сър Алекс Фъргюсън и Дейвид Гил ми звънят, защото вие си измислихте нещо, което не е хубаво и не се опира на фактите. А сега трябва да отговарям на въпросите ви. Не мисля, че искам да го правя. Съсредоточен съм върху мача със Стоук Сити. Желая ви весела Коледа и щастлива Нова година, когато ще се видим отново. Наслаждавайте се на виното и пая", каза холандецът, след което напусна залата.

 

  Сподели
37