Арсенал успя да победи Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Арсенал успя да победи Ман Сити (видео)

Арсенал прие Манчестър Сити на "Емирейтс Стейдиъм" в късната понеделнишка среща от поредния седемнадесети кръг на английската Висша лига. След победата с 2:1 на домакините те успяват да се доближат на 2 точки от върха, където се намира Лестър Сити. Днес Месут Йозил асистира за голове на Уолкът и Жиру, а Яя Туре върна красив гол за гостите.

В първата част планът на Арсен Венгер работеше и той предостави инициативата на Сити, като използва контрата да атакува. По този начин в 33-ата минута Йозил намери Уолкът на ръба на наказателното поле и той фалцира красив удар далеч от Харт за 1:0.

В добавеното време на първата част отново след бърза атака Уолкът намери Йозил и той изведе Жиру за мощен удар през Харт и 2:0.

На почивката Рахим Стърлинг се появи за Сити на мястото на Фабиан Делф. Той обаче не промени играта чувствително. Напротив, това направи Яя Туре след като Агуеро бе заменен от Бони. Самият Туре вкара прекрасен гол в 82-ата минута, но организира и няколко опасни атаки, които направиха края на срещата драматичен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
205