Лестър излезе на 5 точки пред всички с победа


И. Ангелов

Лестър излезе на 5 точки пред всички с победа

Лестър Сити гостуваше на Евертън в среща от поредния седемнадесети кръг на английската Висша лига. Днес лидерът в класирането отново успя да вземе победа с 3:1, този път благодарение на 2 гола от Рияд Марез от дузпа и гол на Шинджи Оказаки при асистенция на Джейми Варди. Лукаку вкара гол в седми пореден кръг за домакините.

Лестър започна с атаките от първата минута и наложи дълбока преса. Евертън издържа първоначално и отговори с прекрасно положение пред Баркли, който в 25-ата минута пропусна с воле от добра позиция. Само минута след това Оказаки спечели дузпа срещу Мори и Марез откри резултата - 1:0.

В 32-ата минута след нов удар на Баркли от непосредствена близост, спасен от вратаря, Лукаку добави за 1:1. До края на полувремето Лукаку и Василевски бяха близо до гол.

В 64-ата минута Марез намери Варди в наказателното поле, той заобиколи Хауърд, но бе повален за нова дузпа и крилото реализира за 2:1. 4 минути след това 3:1 оформи Оказаки след добро подаване от Варди. Това обаче не беше всичко. В 89-ата минута Кевин Миралас даде шанс на своите когато Рос Баркли импровизира асистенция с пета за крилото и 3:2. До края обаче резултатът не се промени.

  Сподели
94