Лестър надви Челси и пак е първи


И. Ангелов

Лестър надви Челси и пак е първи

Лестър Сити посрещна Челси на "Кинг Пауър Стейдиъм" днес в среща от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. Домакините успяха да надвият отбора на Жозе Моуриньо с 2:1 благодарение на голове от двамата основни претенденти за Играч на сезоа - Рияд Марез и Джейми Варди.

Челси започна добре, но след 20 минути игра загуби инициативата, като за капак в 31-ата минута Азар бе заменен поради контузия от Педро. В 34-ата минута Марез бе намерен на крилото и центрира перфектно за включилият се в наказателното поле Варди, който откри резултата с 15-ят си гол за сезона - 1:0.

Самият Марез пък удвои в 48-ата минута при центриране на Олбрайтън, което крилото овладя в наказателното поле, финтира Азпиликуета и заби топката далеч от Куртоа за 2:0. Това принуди Специалния да замени Тери в 53-ата минута със Сеск Фабрегас. Донякъде това подейства и "сините" започнаха да атакуват.

След няколко силни положения В 77-ата минута Педро центрира добре и Реми вкара с глава за 2:1. В 84-ата минута Олбрайтън бе близо до нов гол за "лисиците", но до края резултатът не се промени.

  Сподели
158