Ван Гаал: Две статични положения ни струваха резултата


Н. Гавазов

Ван Гаал: Две статични положения ни струваха резултата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели мнение за срещата с Борнемут от 16-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, "червените дяволи" претърпяха поражение с 2:1, като в трети пореден мач играчите на Юнайтед нанесоха само един удар към вратата през второто полувреме.

"Две статични положения ни струваха резултата. Това е ненормално, защото много внимание отделяме на организацията на играта. Съперникът използва няколко варианта, но въпреки това не биваше да допускаме подобно нещо. През първото полувреме по-скоро играхме добре, а след почивката ми се струваше, че ще може да победим, но едно статично положение и отстъпваш в резултата, а след това е трудно да се върнеш. Направихме всичко възможно, но играчите на Борнемут фантастично пресираха и поради това много трудно създавахме положения. Хареса ми настройката на играчите, но това не е единственият важен аспект. Нужно е да играем по определен начин и аз съм радостен от видяното през първата половина на мача", заяви Ван Гаал.

"Критики винаги ще има. Нищо ново. Най-важното е доверието в треньора. През миналия сезон феновете вярваха и това бе най-важното. За мен е важно играчите да са верни към играта, за която се договаряме. Мога да кажа, че те искат да правят това", каза още холандецът.

"Винаги е обидно когато се намираш в горната част на таблицата, а губиш от някой в долната. Не показахме характер. И аз казах за това на играчите. Хареса ми отношението им към мача", продължи мениджърът.

"Пади Макмейър имаше спазми. Той не игра много през този сезон. Лингард пострада за втори път през тази кампания. Трябва да оценим ситуацията, но не загубихме заради травмите. Първият гол? На почивката говорих за това, как трябва да играем през второто полувреме. Не говоря за миналото. Не мисля, че е полезно да се говори за миналото. Това е рядка грешка, но Де Хеа го знае по-добре от мен", завърши Ван Гал.

 

  Сподели
300