Борнемут победи и Юнайтед


И. Ангелов

Борнемут победи и Юнайтед

Новакът във Висшата лига, който в миналия кръг успя да вземе историческа победа от Челси - Борнемут, тази седмица в поредния шестнадесети кръг взе скалпа на още един гигант във Висшата лига - Манчестър Юнайтед. Това стана с 2:1 на "Голдсендс Стейдиъм", а освен загубата за "червените дяволи" се контузи и пореден играч.

Домакините започнаха силно, като спечелиха ранен корнер в първата минута. При неговото изпълнение Джуниор Станислас стреля директно и изненада Де Хеа, вкарвайки кълбото в ъгъла на вратата, дори след реакцията на вратаря за 1:0.

Юнайтед опита да отговори мигновено и Боруц спаси своите от Фелаини. В 18-ата минута Марсиал пропусна от добра позиция. В 22-ата минута Станислас излезе сам срещу Де Хеа, но не успя да удвои. Така 2 минути след това при разбъркване в полето на домакините Фелаини успя да изравни резултата - 1:1.

В 31-ата минута Джеси Лингард напусна принудително игра и Анреас перейра се появи на терена. Проблем в срещата получи и Мемфис Депай, но след известно време накуцване той продължи. 

В 54-ата минута бившият нападател на Юнайтед Джошуа Кинг вкара - това стана отново след корнер, изпълнен от Мат Ричи по земя към дузпата, където Кинг се намери непокрит и завърши за 2:1. До края отново домакините имаха по-силните положения за гол.

  Сподели
208