Моуриньо: Лестър заслужено е лидер


Н. Гавазов

Моуриньо: Лестър заслужено е лидер

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мисли в навечерието на срещата с Лестър от 16-я кръг на Висшата лига на Англия. Мачът е в понеделник, от 22:00 часа българско време, като любопитното е, че шампионите влизат в мача с лидера в класирането като 14-ти в класирането, на три точки от опасната зона. Жозе отдаде дължимото на съперника.

"Преди всичко искам да кажа, че Лестър заслужено се намира там, където е сега. По-рано говорех, че "лисиците" не могат да станат шампиони. Може би ще трябва още един път да помисля. Ако те останат на тази позиция в края на декември, това вече ще е друга история. Това ще е великолепно, футболният свят ще бъде впечатлен. Защо не?", заяви Моуриньо.

"Що се отнася до Раниери, мисля, че това е най-добрият мениджър през първата половина на шампионата. През миналия сезон го уволниха от националния на Гърция заради поражението от Фарьорските острови, а сега е лидер във Висшата лига. Това е невероятно", каза още Жозе.

"До загубата от Борнемут бях убеден, че декември ще се развие отлично за нас, че ще се борим за четворката. Не очаквах тази загуба. Но топ отборите вече не могат с лекота да спечелят 5,10, 15 поредни мача", завърши мениджърът.

 

  Сподели
141