Ван Гаал: Изненадан съм от силата на отборния дух


Н. Гавазов

Ван Гаал: Изненадан съм от силата на отборния дух

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели мнение за срещата с Уотфорд от 13-я кръг на Висшата лига на Англия, която "червените дяволи" спечелиха с 2:1.

"Изненадан съм от силата на отборния дух. Получихме късна дузпа, но след това за пет минути създадохме три положения за гол. Преди гола Смолинг нанесе фантастичен удар, а Гомес блестящо спаси. Гордея се с отбора си, че е способен на това", заяви Ван Гаал.

"Разбира се, сражаваме се за първото място. Може би ще се задържим на върха до късните мачове (интервюто е преди останалите двубои), но за втори път през този сезон се оказваме на първото място. Всяка седмица сме все по-близо и по-близо. Но важното е къде ще сме в края на сезона", каза още холандецът.

"Мисля, че не играхме добре в атака. Създадохме много възможности за гол и можеше да вкараме много по-рано и да приключим с всичко. Отборът не контролираше добре топката. Но за сметка на това действахме много добре когато съперникът владееше топката. Не давахме на Уотфорд много възможности", добави мениджърът.

"Депай бе превъзходен през първото полувреме, както и Лингард. Мисля, че това е оптималната роля за Мемфис. Депай вече игра на тази позиция на Мондиал 2014, когато Ван Перси и Робен бяха контузени. Заради това знаех, че Мемфис може да се справи. Джеси също игра изумително. Създадохме много положения благодарение на тях двамата", коментира Ван Гаал.

 

  Сподели
39