Ливърпул унижи Ман Сити на Етихад


И. Ангелов

Ливърпул унижи Ман Сити на Етихад

Ливърпул успя да победи Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм" с 4:1 в среща от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Всичко започна ужасно за гостите след автогол и голове на Кутиньо, Фирмино и Шкъртел, а единствено завърналият се от контузия Серхио Агуеро успя да отговори на тима на Юрген Клоп.

Още в 7-ата минута след грешка на Саня на опасна позиция Кутиньо намери Фирмино на аут линията и той центрира остро, но връщащият се на скорост Мангала с пета успя да си вкара красив автогол за 1:0.

В 23-ата минута отново след загубена топка от Сити Фирмино центрира добре за Филипе Кутиньо, който премина през Мангала без проблеми и оплете мрежата за втори път - 2:0. По-малко от 10 минути след това резултатът стана класически когато Чан задържа топката в полето на Сити и с пета намери Кутиньо, който премина през Саня и намери Фирмино за завършек от непосредствена близост за 3:0.

Точно преди почивката Коларов намери Агуеро в позиция извън наказателното поле, той напредна през Лукас и стреля от далеч за 3:1. 

На почивката Мануел Пелегрини замени Яя Туре с Фернандиньо и Навас с Фабиан Делф, но макар "гражданите" да владееха повече отново изоставаха в опасните положения. В 61-ата минута Фирмино се намери на чиста позиция и Харт спаси. Агуеро и Фернандо отговориха за Сити. 

В 81-ата минута Мартин Шкъртел вкара красив гол след статично положение и свалена топка от Бентеке за невероятен изстрел от воле през Харт - 4:1. До 90-ата минута стадионът на домакините изглеждаше почти празен, а без подкрепа и играчите на Пелегрини изглежда не се бореха за нищо.

  Сподели
181