Арсенал и Тотнъм поделиха точките (видео)


И. Ангелов

Арсенал и Тотнъм поделиха точките (видео)

Арсенал посрещна Тотнъм в дербито от дванадесетия пореден кръг на английската Висша лига. Днес Хари Кейн продължи прекрасната си форма с гол в първото полувреме, а след няколко промени "артилеристите" изиграха по-силна втора част, в която Киеран Гибс успя да възстанови равенството за крайното 1:1.

"Шпорите" започнаха по-силно мача днес, с няколко добри възможности в първото полувреме. В 32-ата минута Дани Роуз от своята половина изведе Хари Кейн в наказателното поле и без опеката на Косчелни той матира Чех за 1:0. Вратарят трябваше да се намесва и в 44-ата минута, отново срещу Кейн.

На почивката Венгер замени Касорла с Фламини. Така домакините овладяха центъра и започнаха да атакуват повече. В 55-ата минута при един пряк-свободен удар Йозил центрира на главата на Жиру, който нацели горната греда. 5 минути след това след корнер от Йозил отново Жиру стреля с глава добре, но топката излезе с много малко встрани.

В 74-ата минута в игра на фланга се появи Киеран Гибс на мястото на Джоел Кембъл. Именно той само след 3 минути се намери на края на подаване от Йозил на втора греда и успя да надиграе Уокър за да вкара за 1:1. Малко след това Жиру отново бе близо до гол, но до края резултатът не се промени повече.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
178