Челси продължава да пропада - губи от Стоук


И. Ангелов

Челси продължава да пропада - губи от Стоук

Отборът на Жозе Моуриньо гостуваше на Стоук Сити в срещата от поредния дванадесети кръг на Висшата лига, и след като загуби с минималното 1:0 Челси се намира на 3 точки от 18-ата позиция в класирането и изглежда ще бъде въвлечен в битката за оцеляване съвсем скоро, след като само Нюкасъл, Борнемут, Съндърланд и Астън Вила са под "сините".

До почивката днес не паднаха голове. Диего Коста беше близо до гола на два пъти, а Бътланд спаси и удар на Рамирес. Челси имаше изобилие от статични положения, но така и не достигна до мрежата.

В 53-ата минута след добра атака на домакините и центриране на Джонсън, топката достигна до Марко Арнаутович, който с акробатично изпълнение тип задна ножица вкара красив гол за 1:0.

След тази ситуация Челси продължи да търси гола и атакуваше често. В игра се появиха Фабрегас и Оскар за Педро и Баба. Същевременно Стоук се прибра в отбрана и Камерън бе представен на мястото на Кркич. В 85-ата минута Коста намери резервата Реми на добра позиция, но до гол не се стигна. До края Бътланд не бе затруднен след още няколко атаки и резултатът остана 1:0.

  Сподели
125