Евертън и Юнайтед се срещат след ползотворна пауза


И. Ангелов

Евертън и Юнайтед се срещат след ползотворна пауза

Евертън - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 17.10.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос

Отборите на Евертън и Манчестър Юнайтед посрещат няколко от заминалите за съответните си държави футболисти за почивката за национални срещи, като освен натрупаните минути голяма част от играчите и на двата клуба изиграха добри мачове и се отчетоха с ценни голове и асистенции, а това ще има значение за голям сблъсък във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед обаче загуби в последния кръг с 3:0 от Арсенал, който прескочи "червените дяволи" в класирането по голова разлика и сега тези отбори делят второто място. От 2011-та година пък гостите нямат победа на "Гудисън Парк" и това ще е допълнително напрежение над Луис ван Гаал, който ще иска да се върне на пътя на победата.

Срещу него застава Евертън в добра форма и без загуба в последните 5 кръга (в които Юнайтед записа 2 загуби). Последно тимът посрещна Ливърпул и срещата между кръвните врагове завърши при 1:1. 

Откъм състави, Роберто Мартинес няма да може да разчита все още на Лейтън Бейнс, Том Клевърли, Тони Хибърт и Стивън Пиенаар. Джон Стоунс обаче е на линия след пропуснатите срещи и почивката и от мачовете за Англия може да го направи титуляр. За двете срещи на Англия блестя Рос Баркли, за който може да се каже, че беше инструмента за победата на Рой Ходжсън. Прекрасните си представяния той завърши и с красив гол от далечна дистанция и настроението му със сигурност ще бъде приповдигнато.

Луис ван Гаал започна да показва колебливи резултати след травмата на Люк Шоу, която принуди мениджъра да започне да изпробва различни неработещи подредби в отбраната. Антонио Валенсия обаче вдъхнови своя Еквадор и беше избран за играч на мача в победата с 2:0 над Аржентина в квалификационната среща за Световната купа, а след това участва и в победата над Боливия със същия резултат. Това може да му донесе старт на десния бек, докато Дармиан, който пък се разписа за Италия в почивката за национални срещи, ще бъде преместен от дясно. Двамата застават пред Давид Де Хеа, който направи два от безспорно най-силните си мачове в кариерата за Испания, което на свой ред му отреди доста хвалби в медиите. Той сам заговори, че се намира близо до топ формата в кариерата си.

Майкъл Карик и капитанът Уейн Рууни липсваха в победите на английския национален отбор поради травми и сега са поставени под въпрос заедно с имена като Маркос Рохо, Патрик МакНеър и Бастиан Швайнщайгер. Медийте на острова спекулират, че и Мемфис Депай ще загуби мястото си заради добрата игра от Йънг напоследък а и разочароващото представяне на младежа за Холандия, която напусна Евро 2016.

В нападение за Юнайтед Антони Марсиал отново събра заглавията след добри мачове за Франция, като беше изтъкнато и ползотворното му влияние над играта на Оливие Жиру за национала.

Евертън показва прогрес в кампанията и има добър шанс за победа, възползвайки се от статистиката на своя страна в последните години. По-голямата част от състава на домакините не игра по време на двуседмичната пауза и това също може да има благоприятно значение за физическата битка на терена.

Прогноза: Евертън - Манчестър Юнайтед 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

12 септември Евертън - Челси 3:1 (Висша лига)
19 септември Суонзи - Евертън 0:0 (Висша лига)
22 септември Рединг - Евертън 1:2 (Купа на Лигата)
28 септември Уест Бромич - Евертън 2:3 (Висша лига)
04 октомври Евертън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

20 септември Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)
23 септември Манчестър Юнайтед - Ипсуич 3:0 (Купа на Лигата)
26 септември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:0 (Висша лига)
30 септември Манчестър Юнайтед - Волфсбург 2:1 (Шампионска лига)
04 октомври Арсенал - Манчестър Юнайтед 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Евертън - Манчестър Юнайтед

188 срещи
66 победи за Евертън
41 равенства
81 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 275:267 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198