Клоп обеща титла до четири години


Н. Гавазов

Клоп обеща титла до четири години

Юрген Клоп си измисли прякор, а също така заяви за своите планове да спечели Висшата лига през следващите четири години. Вчера 48-годишният специалист подписа договор с Ливърпул, а днес взе участие в пресконференция, на която отговори на някои въпроси.

Когато през 2004 година Жозе Моуриньо пое Челси, той си измисли прякора Специалния. Аналогичен въпрос бе зададен и на Клоп, чието назначаване бе съпроводено с огромно внимание.

"Не искам да се наричам. Аз съм нормално момче от Шварцвалд. Може би Нормалния? Не искам и да се сравнявам с никой от гениалните мениджъри на Ливърпул. Изобщо не мисля за това, това не е толкова важно. Хубаво е, че вие се радвате на месеците и годините, които ще проведа тук, но аз не мисля за това. Нито един от великите мениджъри не е говорил на своята пресконференция: "Моята цел е да стана легенда, за това съм тук", заяви Клоп.

Също така Юрген изрази надежда, че Ливърпул ще успее да спечели титлата през следващите години.

"Може да изчакаме за титлата. Не искам да казвам, че ще се наложи да чакаме 20 години. Убеден съм, че ако се задържа четири години тук, ние може да станем шампиони. Уверен съм в това, което казвам. Ако ли не, може би трябва да отида в Швейцария", каза още немецът.

Юрген съобщи също така, че ще работи с Комитета за трансфера, но той ще има решаващата дума за сделките.

"За мен е достатъчно, че моята дума ще е решаваща във всеки един момент на обсъждане на сделките. Обсъжданията отнемат много време, поради това искаме да обсъждаме само добрите играчи. Надявам се, че това ще са футболисти от високо ниво. не съм гений и не знам повее от останалия свят. На мен ми е нужно други хора да добиват информация, след което да купуваме или продаваме играчи. С това лесно ще се справя", добави мениджърът.

 

  Сподели
207