Кройф обвини Моуриньо, че страда от комплекс за малоценност


Н. Гавазов

Кройф обвини Моуриньо, че страда от комплекс за малоценност

Легендата на световния футбол Йохан Кройф сподели мнение за Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо. Холандецът даде интервю за Sky Sports, в което призова португалеца да промени поведението си.

"Манчестър Юнайтед не доминира на терена. На мен ми харесва когато отборите доминират на терена. Юнайтед трябва да играе така, както иска, а съперникът да играе така, както му позволява Юнайтед. Но отборът на Луис ван Гаал не играе по този начин. Не знам каква е причината. При тях ситуацията е странна - печелят точки срещу силните отбори, но изпитват трудности срещу по-слабите. Но резултатите са вторични, играта е важна. Парите също са важни, но и те са вторични. В Англия всеки отбор е неповторим, а това е хубаво", заяви Кройф.

"Моуриньо е противоречив. На мен ми харесва, че той винаги е способен да създава добра атмосфера вътре в отбора, но е лошо, че се поставя на първо място. Той трябва да бъде на втори план. Може би това е заради миналото му, заради това, че никога не е приветстван и освиркван едновременно от 100 000 човека. А може да е заради интереса от страна на пресата. Не мисля, че по този начин Моуриньо учи децата как да играят футбол и как да се държат в живота. Жозе трябва да се представя по-добре, защото поведението му се показва от пресата в целия свят", добави холандецът.

 

  Сподели
95