Ливърпул иска Клоп


Н. Гавазов

Ливърпул иска Клоп

Ливърпул ще предложи работа на Юрген Клоп, съобщават британски източници. Както е известно, вчера, след мача с Евертън, мърсисайдският клуб официално обяви за раздялата си с Брендън Роджърс, който изкара само осем мача в своя четвърти сезон на "Анфийлд".

Според различни източници, абсолютен фаворит за поста мениджър на Ливърпул е Клоп. Съобщава се, че ръководството на "червените" иска да види именно 48-годишния немец начело на отбора. Нещо повече, самият Клоп е заинтересован от работа в Ливърпул.
Твърди се, че американските собственици на клуба са обмисляли да подпишат с Клоп още през лятото, но Юрген ясно е дал да се разбере, че желае да си почине от работата в Борусия Дортмунд.

На "Анфийлд" са убедени, че този път Клоп няма да им откаже и договорът с немеца ще бъде подписан преди 17 октомври, когато е срещата с Тотнъм от осмия кръг Висшата лига на Англия.

Пикантна подробност около уволнението на Роджърс е това, че решението за раздялата с мениджъра е било взето още преди мача с Евертън, но босовете са решили да не обявяват новината, за да не отвличат вниманието на играчите от дербито. Минути след края на двубоя на "Гудисън Парк" президентът на Fenway Sports Group Майк Гордън позвънил на Роджърс и му съобщил новината.

 

  Сподели
103