Венгер: Вярвам, че може да се преборим за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Вярвам, че може да се преборим за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази задоволството си от това, че отборът достойно отговори на неуспехите в Шампионски лига, а също така оцени шансовете на тима за спечелване на титлата във Висшата лига на Англия. След домакинската загуба от Олимпиакос във вторник, "артилеристите" трябваше да се реабилитират в домашния сблъсък с лидера в Премиършип. И Арсенал се справи с тази задача повече от достойно, разгромявайки Манчестър Юнайтед с 3:0.

"Спечелихме предишната си среща във Висшата лига с 5:2, а сега побеждаваме с 3:0. Вкарахме осем гола в два мача срещу трудни съперници. Като цяло, това бе убедителна игра от наша страна, мощен отговор на разочарованието от вторник вечер. Това показва, че имаме много сплотен и силен по дух колектив. От вратаря до централния нападател, всички играха добре. Именно това искам да виждам", заяви Венгер.

Всеки един бе добър, но най-ефективно действаше Алексис. Победа в такъв голям мач винаги е заявка за намеренията си. Ние сме в надпреварата за титлата и изоставаме от лидера само с две точки. Надявам се, че резултатът срещу Юнайтед ще ни даде вяра, че може да се преборим за титлата", каза още французинът.

 

  Сподели
124