Моуриньо: В Челси няма примадони


Н. Гавазов

Моуриньо: В Челси няма примадони

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнение за ситуацията с отбора. Както е известно, "сините" са само с две победи в седем мача от Висшата лига на Англия и се намират на осем точки от лидера Манчестър Юнайтед. Португалския специалист признава, че това е най-лошият период в кариерата му.

"Мога да опиша това като най-лошият период в моята кариера с най-лоши резултати в моята кариера. Но това е фантастичен опит. Не искам да го повтарям, искам това да приключи още утре и да започнем да печелим отново, но това е добър опит в кариерата ми. Този момент дойде прекалено късно. Много късно е след 15 години кариера. Той трябваше да дойде на третата - четвъртата година от работата ми. Но това е нещо, което помага да станеш по-добър. Това са ужасни резултати. Имал съм големи предизвикателства, но сега е най-лошият период. Никога преди не съм губил толкова много, това е факт", заяви Моуриньо.

"Даки има конфликти в отбора? Ние открито общуваме. При нас няма плачещи примадони. Всеки иска да си оправи играта и приема критиката, знае си работата и знае, защо не му върви играта. Говорихме за грешките и се стараем да не ги повтаряме. Трябва да се говори когато има грешки. Знаете ли как наричам това във футбола? Треньорска работа. Треньорска работа. Ако допускаме грешки през първото полувреме, за тях говорим на почивката. Ако правим грешки през второто полувреме, за тях говорим на следващия ден. Но в никакъв случай след мача. В никакъв случай. След мача няма никаква реакция от моя страна - нито лоша, нито добра. След мача трябва да се успокоим и да отидем у дома си. На следващия ден аз съм спокоен и именно поради това съм треньор. Треньор съм и при мен няма примадони, които не бива да критикуваш", завърши португалецът.

 

  Сподели
87