Алофс обясни продажбата на Де Брюйне на Сити


Н. Гавазов

Алофс обясни продажбата на Де Брюйне на Сити

Спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс заяви, че е било невъзможно да бъде запазен Кевин де Брюйне, след като Манчестър Юнайтед му е предложил заплата, която е била четири пъти по-висока от тази, която белгиецът е получавал в Германия.

Както е известно, носителят на Купата на Германия през миналия сезон правеше отчаяни опити да запази 24-годишния футболист в своя състав през последния трансферен прозорец, но в крайна сметка позволи на Де Брюйне да премине в Манчестър Сити за 55 милиона паунда.

"Похарчихме много време и свеждахме нашите аргументи, за да запазим Кевин във Волфсбург. Но в един момент стигнахме до извода, че ще е по-добре, ако му позволим да се движи напред. Когато играч има оферта от друг отбор, който е готов да му плати четири пъти повече от сегашното възнаграждение, вие трябва да разберете, че такова предложение влияе върху играча. Кевин получи оферта, която, вероятно, се получава веднъж в живота. Няма гаранции, че ще има други такива оферти. Имаме ограничения, заради които не може да се борим с клубове като Манчестър Сити, ПСЖ, Барселона или Байерн. Абсурдно е да се твърди, че може да задържим всеки един играч", заяви Алофс.

 

  Сподели
101