Саня: Никога не съм мислил да напускам Сити


Н. Гавазов

Саня: Никога не съм мислил да напускам Сити

Десният защитник на Манчестър Сити Бакари Саня заяви, че изобщо не е мислил да напуска клуба през миналия сезон, когато нямаше място в стартовия състав на Мануел Пелегрини. Както е известно, играчът от националния отбор на Франция напусна Арсенал като свободен агент през лятото на 2014 година, но не се справи с конкуренцията на Пабло Сабалета и поради това повече търкаше пейката, отколкото да играе.

През тази кампания 32-годишният Саня се възползва от травмата на аржентинеца и сега титуляр, като бранителят се справя много достойно със задълженията си. Бакари признава, че трудностите през миналия сезон не са го накарали да мисли за напускане.

"Никога не съм мислил за напускане, защото дойдох тук, за да се изпитам. И сега имам това изпитание. Никой не разбира защо напуснах Арсенал, но аз бях там седем години и търсех ново изпитание. Аз съм човек, който обича изпитанията, а това бе правилното време за това. Дойдох тук, където е Пабло, а всеки знае, че това е защитник от световна величина. Трябваше да подобря играта си и да работя упорито. Опитвам се да играя по-добре и по-добре да се отбранявам. Опитвам се да бъда ефективен в атака, но повече от всякога искам да демонстрирам стабилно ниво и да гарантирам на отбора надеждна отбрана", заяви Саня.

 

  Сподели
81