Фърдинанд: Пейките трябва да се напълнят с тъмнокожи треньори


Н. Гавазов

Фърдинанд: Пейките трябва да се напълнят с тъмнокожи треньори

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд се оплака от малкото количество тъмнокожи треньори в английския футбол. 36-годишният Фърдинанд, който завърши кариерата си през месец май и в момента се бори да получи треньорски лиценз, е изненадан от голямата разлика, която съществува между количеството тъмнокожи футболисти и количеството тъмнокожи треньори.

"Понякога не е достатъчно да крещиш. Нужно е да се действа. Ако тъмнокожото момче се бори за работата и се представя от най-добрата си страна, това със сигурност ще свали бариерата. Хората трябва да поемат инициативата, като получат квалификация. Има обаче много тъмнокожи треньори, които са се опитвали да правят, но не са получили шанс", заяви Фърдинанд.

"Присъствах на заседание на ФА и разговарях с хората там. Струва ми се, че те имат желание да променят ситуацията, но това може да стане само с дела. Всичко са празни приказки, докато скамейките не се напълнят с тъмнокожи треньори. В момента съществува дисбаланс. Количеството на тъмнокожите играчи, играещи в тази лига, в тази страна, за националния отбор на Англия, не отговаря на количеството тъмнокожи специалисти в треньорската система. Убеден съм, че с времето всичко ще се промени", каза още англичанинът.

 

  Сподели
226