Венгер: В съвременния футбол няма чисти нападатели


Н. Гавазов

Венгер: В съвременния футбол няма чисти нападатели

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не вижда никакви проблеми с нападението на отбора, независимо от травмата на Дани Уелбек. Също така специалистът за пореден път оправда отсъствието на покупки на полеви играчи през това лято.

"Мисля, че Жиру, Уолкът и Санчес могат да вкарат по 20 гола без особени проблеми. Трябва да се доверяваме на своите играчи и да им даваме да играят. Просто хората винаги искат да имат абсолютна увереност в успешните резултати, но така не става. Това не е точна наука, където може да се предскаже кой и колко ще вкара", заяви Венгер.

"Критиките за това, че не закупихме нов нападател? А къде да го намеря в Европа? На мен ми се струва, че в съвременния футбол има проблем с чистите нападатели. Погледнете, даже Германия игра в последния си мач с Гьотце отпред, а той е по-скоро полузащитник, отколкото нападател. Мисля, че това се случва защото нямат под ръка играч, който да отговаря на изискванията им, а не, че го искат. Над това трябва да се работи още във футболната школа", каза още французинът.

 

  Сподели
112