Ван Гаал: Рууни и Карик се опитаха да ми помогнат


Н. Гавазов

Ван Гаал: Рууни и Карик се опитаха да ми помогнат

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал опроверга слуховете за конфликт с играчите на старта на сезона. В навечерието на мача с Ливърпул от Висшата лига на Англия в британската преса се появи история за това, че по време на турнето в Америка делегация от играчи начело с Уейн Рууни и Майкъл Карик се изявила претенции към Ван Гаал за треньорските му методи.

Луис не отрича за среща със своя капитан и вицекапитан, но истината няма нищо общо с това, което се пише в пресата - не става дума за никакво въстание на футболистите.

"Мисля, че имам великолепни отношения със своя капитан и вицекапитан. Не са много играчите в моята кариера, които са решавали да дойдат при мен, за да споделят мнение за атмосферата в съблекалнята, за тренировъчния процес и нещо подобно. Но е много позитивно, че те дойдоха при мен и ми се доверяват", заяви Ван Гаал.

"При нас се промени цялата съблекалня. Как ще се чувствате, когато разберете, че вашият приятел трябва да си тръгне? Поради това Рууни и Карик дойдоха при мен, за да ми кажат, че в съблекалнята е унило. "Ние говорим за това, защото искаме да ти помогнем". Аз взаимодействам не само със своите капитани. Разговарям съблекалнята с всички играчи. Обсъждаме много аспекти - не мога да кажа какви, но съвсем не е това, за което се писа. Всяка седмица феновете скандират: "Армията на Ван Гаал, армията на Ван Гаал". Феновете, както и моите играчи са доволни от мен", каза още холандецът.

 

  Сподели
135