Карнейро е готова да заведе дело срещу Челси


Н. Гавазов

Карнейро е готова да заведе дело срещу Челси

Доктор Ева Карнейро е готова да заведе дело срещу Челси, ако не бъде напълно възстановена на работа. Както е известно, 41-годишната дама разгневи мениджъра Жозе Моуриньо, когато се отправи да окаже медицинска помощ на полузащитника Еден Азар в края на мача със Суонзи в началото на август.

Тогава вбесеният от резултата португалец обвини дамата, че не "умее да чете" играта, а по-късно се разбра, че Жозе е отправил обидни реплики към медицинското лице. На всичкото отгоре Моуриньо отстрани Карнейро от работа с първия отбор, което предизвика острата реакция както на няколко официални органи, така и на футболната общественост.

Карнейро до този момент не се е появявала на базата на Челси и отказа да дава каквито и да е коментарии на ситуации. Дамата имаше намерение да започне дело срещу Челси в края на август, но тогава стана известно, че ФИФА ще се занимава със случая, което е накарало Ева да изчака и да не нагнетява напрежението.

Заседанието на ФИФА е утре и на него се очаква Карнейро да получи подкрепа от организацията, което ще позволи на доктора по-лесно да изясни отношенията си с Челси в съда.

Впрочем, клубът има възможност да избегне съдебния спор, който неминуемо ще се отрази на климата в отбора, където вече се предполага, че има лагери. Ева е готова да се откаже от съдебно разбирателство, ако бъде възстановена на работа, а Моуриньо публично и се извини.

 

  Сподели
169