УБА окончателно оряза мераците на Тотнъм за Бераино


Н. Гавазов

УБА окончателно оряза мераците на Тотнъм за Бераино

Президентът на УБА Джереми Пис лично е съобщил на нападателя Саидо Бераино, че той няма да напусне клуба през това лято. По-рано през този месец Тотнъм предложи 18 и 21 милиона паунда за играча от младежкия национален отбор на Англия, но и при двата пъти получи отказ. Не помогна на "шпорите" и писмената молба на Бераино за трансфер.

Според слуховете, Тотнъм възнамерява да подобри своето предложение до 25 милиона паунда, което, ако се вярва на пресата, ще удовлетвори апетита на "дроздовете".

УБА обаче взе решение да не продава изгряващата си звезда и по всичко изглежда, че Тотнъм трябва да се насочи към друг футболист.

"Увеодмих Саидо, че той няма да бъде продаден през този трансферен прозорец и ще остане в клуба. От момента на първото предложение за него на 18 август, аз много ясно демонстрирах, че не мисля за продажба на своя най-добър голмайстор. Нашите планове винаги са предполагали, че Саидо ще бъде част от отбора през сезон 2015/16. Но има още две добри причини, заради които той няма да бъде продаден", заяви Пис.

"Първо, дори и да бяхме заинтересовани от продажбата му, ние така и не получихме от Тотнъм предложение, отговарящо на нашите очаквания. Тяхната оферта бе не само малка, но и структурирана така, че бонусите бяха разположение в дълъг период от време, а това не отговаря на майсторството и потенциала на Саидо", каза още босът.

"Изпитвам огромно уважение към Даниел Леви, но той трябва добре да знае, че ние ще имаме нужда от замяна на Саидо в случай на негово заминаване, а стратегията на Тотнъм не отчита този факт. Всичко това доведе до там да не може да използваме нашия играч в последните ни два мача. Разговарях със Саидо и разбира се, симпатизирам му. Той се безпокои и отвлича от всичко това, напълно го разбирам. Но настоях да се завърне към това, което прави повече от всичко - към работа с отбора и вкарването на голове", завърши Пис.

 

  Сподели
73