Арсенал и Ливърпул не си вкараха в страхотен мач


И. Ангелов

Арсенал и Ливърпул не си вкараха в страхотен мач

Арсенал и Ливърпул не успяха да се победят днес в среща от поредния трети кръг на английската Висша лига когато мърсисайдци гостуваха на "Емирейтс Стейдиъм" в Лондон. В голяма степен за този резултат допринесоха Петр Чех и Симон Миноле, а и редовно попадение за домакините бе отменено рано в срещата.

Първото полувреме започна прекрасно и за двата отбора. С първата си атака Бентеке се оказа на добра позиция и стреля неточно, а Кутиньо нацели гредата на Чех в 3-ата минута. В 9-ата Аарън Рамзи намери мрежата на Миноле, но попадението не бе зачетено заради засада, каквато нямаше. Много от положенията пред Чех днес бяха дело на грешки от средата на защитата на Арсенал, където днес бяха поместени Калум Чеймбърс и Габриел Паулища.

В 24-ата минута Чех лиши Милнър на два пъти от гола. В 38-ата минута Бентеке в изключително положение пропусна да вкара, след като удар от непосредствена близост бе спасен по невероятен начин от вратаря. В края на полувремето Кутиньо фалцира удар от ръба на наказателното поле, а отново Чех с прекрасна намеса изби топката в гредата и съхрани резултата.

След почивката по-активен в атака бе Арсенал. Най-доброто положение дойде в 60-ата минута пред Санчес, който бе намерен от Жиру сам срещу вратаря, но подобно на Бентеке не успя да намери мрежата след уникално спасяване на Миноле. Самият Жиру пропусна подобно положение 10 минути след това. Така и след появата на Уолкът и Чембърлейн по фланговете за домакините, резултатът не се промени.

  Сподели
276