Пелегрини: Научихме си урока от миналия сезон


Н. Гавазов

Пелегрини: Научихме си урока от миналия сезон

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини отбеляза важността на победата с 2:0 над Евертън в мач от третия кръг на Висшата лига на Англия. Чилийският специалист подчерта, че отборът му е направил изводи от миналогодишния сезон и вече се е научил да играе по-добре срещу и срещу противници от долната част на таблицата за класиране.

"Във Висшата лига е трудно да побеждаваш при гостуванията. Ние анализирахме грешките от миналия сезон: независимо от второто място и това, че именно ние вкарахме най-голямо количество голове в турнира, главният пропуск бе това, че играхме неравно през целия сезон", заяви Пелегрини.

"Губехме точки против отбори, които се намират в зоната на изпадащите, така че, аз се надявам, че сме си научили урока. Сега е още август, а сезонът завършва през месец май, така че е важно упорито да се работи и да се стараем да побеждаваме, както побеждаваме в последните си мачове. Но и не бива да забравяме, че сме изиграли само три мача. След двубоя с Уотфорд ще играем по осем мача на месец, така че е важно целият отбор да се бори за резултата", каза още чилиецът.

 

  Сподели
78