Ван Гаал: Нямаше проблеми да имаме Педро, ако го искахме


Н. Гавазов

Ван Гаал: Нямаше проблеми да имаме Педро, ако го искахме

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази своята подкрепа към изпълнителния директор Ед Удуърд, който по-рано през седмицата се завърна от Испания без нападателя Педро. Както е известно, малко след това пътуване се разбра, че мениджърът на "червените дяволи" лично е спрял сделката по привличането на испанеца, за когото в крайна сметка Челси заплати 30 милиона евро.

Цялата история обаче породи съмнения за конфликт между Ед Удуърд и Луис ван Гаал по отношение на трансферната политика на клуба. Това принуди холандският специалист да внесе малко яснота по въпроса.

"Имам подозренията, че искате да отделите Ед Удуърд от мен. Не, никога. Всеки ден той ми съобщава за новините и аз му се доверявам. Не мисля, че феновете трябва да се съмняват в Удуърд, защото в продължение на много години той доказа, че е правилният човек на правилното място", заяви Ван Гаал.

"Знаете, че не мога да отговарям на въпроси за Педро, но и по-рано ви казах, че се намираме в процеса. В този процес ние вземаме решения и аз не виждам някакъв проблем в нашия интерес към Педро. В неговия договор с Барселона имаше опция за откупването му, така че това бе най-елементарния трансфер", каза още холандецът.

"Може всичко да си пишете и това, което на вас ви се иска, но лично ние не може да говорим какво искаме. В това е разликата. Върху нас лежи отговорността по защита на интересите на клуба и на нашите играчи. Ако ме питате, дали Педро съответства на профила на Юнайтед, аз не мога да ви лъжа - да, съответства и без проблеми щяхме да го имаме, ако го искахме. Но никога не съм казвал, че имаме интерес към играча. Той е бърз и креативен и поради това аз мога да отговоря само на въпроса за неговото съответствие на профила", каза още Ван Гаал.

 

  Сподели
261