Ван Гаал станал катализатор на трансфера на Педро в Челси


Н. Гавазов

Ван Гаал станал катализатор на трансфера на Педро в Челси

Излязоха някои подробности около проваления трансфер на Педро в Манчестър Юнайтед. Както е известно, нападателят на Барселона премина медицински тестове на "Стамфорд Бридж" и в скоро време трябва да стане играч на Челси. По-рано се съобщаваше, че каталунците са предпочели офертата на английския шампион пред тази на "червените дяволи" - сините са предложили 28 милиона евро в кеш и 2 милиона под формата на бонуси, докато предложението на Юнайтед е било 25 милиона евро в кеш и още 5 милиона бонуси.

В понеделник вечер изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд излетя за Барселона, за да завърши трансфера на Педро. В последния момент обаче колебаещият се за този трансфер Луис ван Гаал е наложил вето на сделката, противно на намеренията на Удуърд, който е настоявал за привличането на испанеца.

Впрочем, това обяснява факта, че двете новини - за заминаването на изпълнителния директор и за завръщането му на Острова без Педро - излязоха в някои източници буквално през два часа.

След внезапното оттегляне на Юнайтед, Барселона е бил принуден да приеме офертата на Челси, въпреки първоначалните намерения на каталунците веднага да получат 30-те милиона евро, записани като опция в договора на Педро. Така Луис ван Гаал станал неволен катализатир на прехода на испанеца в английския шампион. 

 

  Сподели
161