Депай с два гола в победата над Брюж


И. Ангелов

Депай с два гола в победата над Брюж

Манчестър Юнайтед прие белгийския клуб Брюж в среща от плейофната фаза за класиране в групите на Шампионска лига. Така преди срещата след седмица в Белгия Юнайтед успя да вземе победа с 3:1 благодарение на две попадения от Мемфис Депай и един от резервата Фелаини, като в срещата домакините изоставаха след ранен автогол.

Още в 8-ата минута при пряк-свободен удар от Васкес топката рикушира в стената, след което в Майкъл Карик и влетя необезпокоявано в мрежата на Ромеро за 1:0.

5 минути след това Депай изравни след прекрасен пас на Карик, който той овладя на гърди, прехвърли бранител, навлезе в наказателното поле и със силен удар не остави шанс на вратаря. В 27-ата минута Рууни бе близо до гол след удар със задна ножица. 

В 43-ата минута обратът стана факт когато отново Депай навлезе по диагонала и с мощен удар стреля в ъгъла на вратата - 2:1.

На почивката Бастиан Швайнщайгер замени Карик, но германецът не показа добра игра днес. В 63-ата минута Депай не успя да намери своя хетрик, когато Шоу напредна от дясно и центрира за Рууни, капитанът с пета пусна топката за крилото, което остана само срещу вратаря, но стреля неточно. 

В 80-ата минута Брендън Мекеле бе изгонен за гостите за втори жълт картон. В самия край на срещата Депай центрира по перфектен начин за Фелаини, който с глава оформи крайното 3:1.

  Сподели
95