Евертън победи на гости на Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Евертън победи на гости на Саутхемптън (видео)

В среща от втория кръг на английската Висша лига Евертън гостуваше в Саутхемптън на "Сейнт Мерис Стейдиъм", като успя да си тръгне с победа от 3:0. И двете попадения в днешната среща реализира нападателят Ромелу Лукаку, който се възползва от бързи контрадействия от гостите и в двата случая.

Домакините бяха доста активни в началото на срещата и Евертън се измъкна от положенията пред Пеле и Тадич. В 22-ата минута след един корнер на домакините Баркли организира контра, освобождавайки Коне, който центрира за Лукаку, а белгиецът с глава реализира своя пети гол в последните 24 мача.

Баркли бе лишен от гола в 28-ата минута от голямо спасяване на Маартен Стекеленбург. В самия край на полувремето обаче Лукаку отне една топка в центъра и намери Баркли, който спечели терен и върна топката за нападателя за нов удар през Стекеленбург и 2:0.

На почивката за домакините се появи Ориол Ромеу на мястото на Душан Тадич. В 53-ата минута Пеле бе много близо до гол, изведен по прекрасен начин от Мане над отбраната, но Хауърд спаси. Самият Мане пробва късмета си с удар от далеч, но не сполучи. В 84-ата минута крайния резултат оформи Баркли с ново добро изпълнение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142