Кака: Коутиньо може да поведе Ливърпул след себе си


Н. Гавазов

Кака: Коутиньо може да поведе Ливърпул след себе си

Знаменитият бразилски футболист Кака е на мнение, че сънародникът му Филипе Коутиньо може да стане централна фигура в Ливърпул. Бившият играч на Милан очаква, че 23-годишния Коутиньо, който донесе победата на "червените" в първия мач от сезона във Висшата лига със Стоук Сити, ще прибави след напускането на Стивън Джерард и ще поведе отбора след себе си. Кака е уверен, че Филипе ще понесе бремето на лидерството.

"Голям почитател съм на Коутиньо, а той е способен да стане важен играч за Ливърпул и националния отбор на Бразилия. Върху него се възлагат големи надежди, тъй като Ливърпул се опитва да се завърне в Шампионска лига, но аз знам, че той може да се справи с това", заяви Кака.

"Един забележителен играч не прави отбора забележителен, но ти можеш да строиш тима около един забележителен играч и аз съм убеден, че той е такъв. Коутиньо е скромно момче. Той няма да разсъждава над това, трябва ли да замени легендата Стивън Джерард и истината е в това, че е невъзможно да бъде заменен. Но сега Джерард си замина и на тях им е нужен някой, който да направи крачка напред. Коутиньо може това", добави бразилецът.

 

  Сподели
88