Ди Канио: Балотели вече няма на кого да се опира


Н. Гавазов

Ди Канио: Балотели вече няма на кого да се опира

Известният в миналото италиански нападател Паоло Ди канио подложи на критика сънародника си Марио Балотели, който тотално се провали през първия си сезон в Ливърпул и не влиза в сметките на Брендън Роджърс през новата кампания.

"Сега говоря като треньор. От моя гледна точка ще кажа, че на определен етап трябва да разбереш какво означава да играеш със своите съотборници, да делиш с тях мигове на радост и тъга, но изглежда, че това не се отнася за Марио", заяви Ди Канио.

"Много треньори се опитаха да го променят. Роберто Манчини му бе като баща, но сега дори той не иска да бъде с него в Интер. Жозе Моуриньо веднага разбра всичко, той добре разбира футболистите. Сега вече Марио няма на кого да се опира", добави италианецът.

"Той е млад, силен, той е отличен атлет, но не може да се възползва от своя потенциал. Понякога си мислиш, че можеш просто да удариш топката, да създадеш впечатление, а нека бягат другите. Но това не бива да позволяващ да се случва, във футбола е нужно да умееш да жертваш нещо и да носиш отговорност пред съотборниците си. Съдейки по всичко, той използва футбола, за да се прослави, а не обратното", завършва Ди Канио.

 

  Сподели
135