Сити откри сезона с класика на гости (видео)


И. Ангелов

Сити откри сезона с класика на гости (видео)

Манчестър Сити трябваше да пътува до Уест Бромич за срещата си от първия кръг на новата кампания във Висшата лига на Англия. "Гражданите" успяха да си тръгнат от "Дъ Хоутърнс" с победа с 3:0 благодарение на попадения на името на Яя Туре на два пъти и Венсан Компани във второто полувреме.

Още в 9-ата минута Яя Туре откри резултата при едно включване на Хесус Навас по фланга. Крилото върна топката на границата на наказателното поле, Туре стреля без подготовка и успя да прокара топката през няколко човека, като Доусън дори я докосна, но бавно тя премина линията за 1:0.

В 24-ата минута упражнението се повтори, но тук Вилфред Бони размени двойно с Туре, предостави му топката на дъгата и той стреля мощно за 2:0 през Майхил. Така Туре стана човекът с най-много голове от позиция извъна наказателното поле от началото на миналия сезон - 7.

В 41-ата минута Стърлинг пропусна голяма възможност да открие сметката си в дебютния мач за Сити. Във второто полувреме се разписа Венсан Компани. В 59-ата минута капитанът се извиси след корнер от Давид Силва и с глава отново не остави шансове на Боаз Майхил за 3:0.

В 63-ата минута Агуеро се появи за Бони, като се отличи с няколко отигравания, но резултатът повече не се промени. Най-вече заслугата за това е на Майхил, който показа няколко изключителни спасявания.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104