Челси започна с грешна стъпка срещу Суонзи (видео)


И. Ангелов

Челси започна с грешна стъпка срещу Суонзи (видео)

Челси откри своята кампания с погрешна стъпка в посока защита на титлата, след като днес у дома си на "Стамфорд Бридж" прие Суонзи Сити. В завършилият при 2:2 мач бе изгонен Тибо Куртоа, а "сините" на два пъти изпуснаха аванс в резултата, след което Моуриньо реши да се брани до последния сигнал.

Първото по-добро положение в мача бе за Суонзи, когато в 15-ата минута, но Кейхил и Тери се справиха с Гомис. В 23-ата минута обаче при статично положение Оскар центрира в наказателното поле, Кейхил опита да засече топката, но само заблуди вратаря и кълбото се озова в мрежата за 1:0.

В 29-ата минута Андре Аю изравни резултата след карамбол в наказателното поле и изключително спасяване от Куртоа. Той обаче изби топката в крилото, което овладя хладнокръвно, финтира и стреля мощно за 1:1. 

Само минута след това Вилиан опита да центрира и срещу него застаналият Фернандес отклони топката над Фабиански и в собствената си мрежа за 2:1. Така до почивката домакините водеха в резултата.

В 50-ата минута Шелви нацели гредата след изпълнение на корнер, изненадвайки Куртоа. Малко след това вратарят бе изгонен когато Шелви намери Гомис сам срещу него, и той го спря непозволено. За дузпата Бегович замени Оскар за "сините", но не успя да спаси изпълнението на Гомис за 2:2.

След този момент Челси действаше затруднено. В 61-ата минута Бегович спаси своите. В 68-ата минута Гомис успя да вкара отново, но попадението бе отменено заради засада. Моуриньо реагира с пускането на Кърт Зума за Фабрегас, като до края използваше контрата за да атакува. Резултатът обаче не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
242