Юнайтед победи Тотнъм в първия мач за сезона (видео)


И. Ангелов

Юнайтед победи Тотнъм в първия мач за сезона (видео)

Манчестър Юнайтед и Тотнъм се срещнаха на "Олд Трафорд" за откриването на тазгодишното издание на английската Висша лига. Днес домакините от Манчестър победиха с минималното 1:0 своя съперник за едно добро начало на кампанията, като голът бе дело на Кайл Уокър, който вкара в собствената си мрежа при опит да лиши Рууни от попадение.

Тотнъм започна много силно и организира няколко добри атаки. В края на една от тях Кейн копна топката над отбраната за Ериксен, който излезе сам срещу Ромеро, но прехвърли вратата в опита си да вкара. В 22-ата минута от другата страна на терена Ашли Йънг бе на добра позиция и центрира по земя за Рууни, който овладя в непосредствена близост до вратата, замахна да стреля, но връхлитащият го Кайл Уокър изби топката от краката му в собствената мрежа за 1:0.

Така до края на полувремето Юнайтед започна да атакува, най-вече чрез Депай и Мата. След почивката за домакините се появи и Швайнщайгер, който бе посрещнат добре от публиката на "Олд Трафорд". Тотнъм опита да забави темпото и да си върне владението на топката, но така и не организира нова опасна атака до края, извън няколко случая на центриране от статични положения.

В едно от тези положения току преди края Ромеро трябваше да спасява вратата си срещу Кейн и след това срещу Ериксен. В крайна сметка резултатът остана 1:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
250