Анри: Бензема може да донесе титлата на Арсенал


Н. Гавазов

Анри: Бензема може да донесе титлата на Арсенал

Легендата на Арсенал Тиери Анри е на мнение, че отборът на Арсен Венгер може да спечели титлата във Висшата лига и Шампионска лига, ако успее да закупи нападателя Карим Бензема през това лято. През миналата година Анри не един път подлагаше на критика бившия си отбор и особено нападението. Въпреки това, французинът, който вкара 228 гола за Арсенал, смята, че "артилеристите" имат реален шанс да се преборят за титлата, ако успеят да извършат още една качествена покупка - на нападател.

"Винаги съм говорил, че това е тяхната година. Точно сега към Арсенал е приковано голямо внимание. Мисля, че те са способни реално да се преборят за титлата през тази година, ако успеят да се справят с травмите", заяви Анри.

"Само с Жиру обаче няма да могат да спечелят лигата, защото им трябва нападател от друг план. Мисля, че Жиру наистина играе добре, защото вкара 14 гола в 18 мача, това е прекрасно. Но понякога на теб ти е нужен нападател от друг план и аз мисля, че ако успеят да получат Бензема, те ще станат реален претендент за титлата в Англия и за спечелване на Шампионска лига", каза още легендата.

 

  Сподели
89