Бартомеу: Ван Гаал ще върне Юнайтед на върха


Н. Гавазов

Бартомеу: Ван Гаал ще върне Юнайтед на върха

Преизбраният президент на Барселона Хосеп Бартомеу изрази увереност, че мениджърът Луис ван Гаал ще върне Манчестър Юнайтед в европейския елит. През миналия сезон, дебютен за холандеца в Англия, отборът на Ван Гаал зае четвърто място в класирането на Висшата лига на Англия. През това лято Юнайтед провежда активна трансферна политика и Бартомеу е убеден, че съвсем скоро Луис, който два пъти тренира Барселона, ще върне "червените дяволи" на обичайните позиции.

"Юнайтед постъпи правилно, привличайки го. Ние го познаваме от работата му в Барселона и може би помните, че един от нашите най-добри играчи за последните 15 години, Шави, бе въведен в отбора именно от него. При него се появиха Пуйол и други", заяви Бартомеу.

"Ван Гаал добре се потруди, вдъхвайки в играчите ни голяма доза увереност. Той много активно използваше футболистите от нашата академия и бе прав, защото същите тези футболисти се оказаха най-добрите за последните 12-15години. Знаем колко е умен и какъв майстор е, колко хубаво успява да извлече максимума от своите играчи и съм убеден, че през тази година Юнайтед ще бъде един от най-добрите клубове", каза още функционерът.

 

  Сподели
62