Тери: Моуриньо е номер едно в света


Н. Гавазов

Тери: Моуриньо е номер едно в света

Капитанът на Челси Джон Тери определи своя мениджър Жозе Моуриньо "най-добър треньор в света". През своя втори сезон след завръщането си в Челси, португалският специалист спечели Висшата лига на Англия и Купата на Лигата, с което заслужи нов четиригодишен договор.

Тери, който работи със седем мениджъра след напускането на Жозе през 2005 година, е на мнение, че Жозе няма равен в света.

"Радвах се, че той се върна, а сега се радвам, че остава с нас още няколко години. Това е забележителна новина за клуба, но ужасна новина за всички останали, защото останалите треньори знаят умението му да намира способи за побеждаване на отбори. Той вижда хората отвътре - на терена и извън него. Дали си играч или треньор - той напълно те познава", заяви Тери.

"Стабилност - това е ключът за нас, точно това не ни достигаше през последните пет-шест години. Сега вече имаме стабилност, спокойствие. Но мениджърът продължава да ни гони всеки ден. Той иска от веки от нас да се раздаваме с всички сили, ежедневно, и именно поради това е номер едно в света с голяма разлика пред останалите. Той продължава да се движи към целите, продължава да преследва играчите, извличайки максимума от тях в колективно и индивидуално отношение", добави защитникът.

 

  Сподели
71