Венгер: Пред Арсенал няма пречки за спечелване на титлата


Н. Гавазов

Венгер: Пред Арсенал няма пречки за спечелване на титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че "артилеристите" нямат психическа бариера, която би им попречила да спечелят Висшата лига на Англия. От момента на последния триумф на лондончани в най-конкурентното първенство на планетата изминаха повече от десет години. За това време Арсенал спечели само три Купи на Англия, но Венгер е уверен, че това не е проблем и възпитаниците му могат да се преборят за успех във Висшата лига.

"Пред нас не стои никаква психологическа бариера. Вие, журналистите обичате да разсъждавате за това. Аз не вярвам в това. Ако имате достатъчно добър отбор - печелите, ако ли не, няма да сте способни да го направите. Ще кажа, че през миналата година Челси загуби от отбори, които забележително са по-слаби от нас. Най-голямата ни загуба бе от Челси с 2:0. Но след този мач ние намалихме разликата и аз съм убеден, че сега сме готови да направим крачка", заяви Венгер.

"Наистина, в предишните години, когато губехме нашите лидери, ние знаехме, че няма да може да спечелим Висшата лига. Гледахме как съперниците ни укрепваха своите състави - те бяха по-силни от нас още на старта на сезона. Нашата задача тогава бе да попаднем в първата четворка, да се борим за всяка точка. През миналата година нямахме шансове за титлата, тъй като след шест кръга изоставахме от Челси на 11 точки. Нереално е да бъде заличен такъв пасив. Но през този сезон имаме шансове", добави французинът.

 

  Сподели
273