Аспиликуета: Коща и Фрабрегас няма да спрат дотук


Н. Гавазов

Аспиликуета: Коща и Фрабрегас няма да спрат дотук

Испанският защитник на Челси Сесар Аспиликуета е убеден, че неговите сънародници Сеск Фабрегас и Диего Коща няма да се сблъскат със синдрома на втория сезон. Както е известно, двамата новодошли през миналото лято испанци станаха ключови изпълнители за състава на Жозе Моуриньо и имаха решаващ принос в завоюването на титлата във Висшата лига на Англия.

Така Коща записа в своя актив 21 гола, а Фабрегас 23 асистенции. Аспиликуета е убеден, че неговите съотборници няма да намалят оборотите.

"Познаваме тяхното майсторство и независимо от техните успехи през миналия сезон, те искат да играят още по-добре. Те са бойци и имат характер на победители. Не се ограничават с постигнатото, те искат повече. Миналият сезон бе чудесен за тях, но няма да се успокоят с това. Трябва ли това да тревожи останалите отбори? Да. Те имат ключова роля в нашия отбор. Количеството голове и подавания от тях двамата правят разликата. Техните показатели през първия им сезон впечатляват, но те са в състояние да повторят това", заяви Аспиликуета.

 

  Сподели
66