Чех поиска да победи Челси в Суперкупата


Н. Гавазов

Чех поиска да победи Челси в Суперкупата

Новото попълнение на Арсенал Петр Чех призна, че иска да победи Челси в мача за Суперкупата на Англия, прекъсвайки неуспешната традиция за мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер. Както е известно, френският специалист никога не е побеждавал Моуриньо в своята треньорска кариера, но Чех смята, че сега това ще може да се случи, защото само няколко незначителни детайли разделят Арсенал от бившия му отбор.

"По принцип, изходът в мачовете между два големи отбора се решават от малките детайли. Във всички тези двубои Челси бе на върха на играта си, всички тези малки детайли бяха на наша страна. Но аз се надявам, че отново ще се окажа на страната на победителя. Всичко е просто - аз играя футбол, за да побеждавам", заяви Чех.

"Мисля, че между двата тима има много общо. Тук аз се срещнах с група играчи, която много упорито работи и е съсредоточена върху това, как да се подготви за срещата. Тук цари удивителен отборен дух, всички работят за общото дело и ето защо вярвам, че нас ни очаква успешен сезон", добави вратарят.

"Имаме добър баланс. Има играчи, които притежават голям опит, побеждавали са на Световно, а има и млади играчи, които искат да докажат своята състоятелност и по-често да се появяват на терена. Тази сплав между опит и младост ще ни даде допълнително преимущество", завършва Чех.

 

  Сподели
113