Моуриньо: Чувствам се горд, че Чех премина в Арсенал


Н. Гавазов

Моуриньо: Чувствам се горд, че Чех премина в Арсенал

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се гордее с това, че "сините" позволиха на вратаря Петр Чех да премине в лагера на прекия конкурент във Висшата лига на Англия. По-рано през лятото Жозе на няколко пъти каза, че желае да задържи 33-годишния опитен страж, отколкото той да отиде в Арсенал. Но след това португалецът бе принуден да се примири с решението на собственика на клуба Роман Абрамович, който позволи на вратаря самостоятелно да избере къде да продължи кариерата си.

Според Моуриньо, той е бил категорично против продажбата на Чех, но от друга страна се чувства горд, че "сините" са постъпили благородно.

"Нашият клуб постъпи правилно. Сега играчите разбират какво представлява клубът. Собственикът каза, че човешките отношения и верността са по-важни от футбола. Абрамович каза следното: "Ще ме плюят, ако той отиде в Арсенал. Ще ме плюят, ако той помогне на Арсенал да спечели титлата. Ще ме плюят, ако след покупката на Чех Арсенал стане наш конкурент за титлата. За всичко това ще ме плюят. Но мен ме вълнува единствено това, което това момче направи за Челси през последните десет години. Той бе резервен вратар през миналия сезон, но въпреки това показа великолепна игра. Дадох му дума и ще удържа думата си", заяви Моуриньо.

"Разбирам неговата позиция. И се гордея с това, че съм част от тази култура. Колко много обратни примери има, когато играчи искат да си тръгнат, но клубът не ги пуска в прекия конкурент. Челси великолепно се представи в тази ситуация. Мисля, че щях да заема друга позиция, ако имахме друг човек за собственик, но аз се примирих с тази гледна точка и бях много щастлив да го пусна в арсенал", каза още португалецът.

 

  Сподели
148