Моуриньо: Не искам конкурентите да купуват толкова много


Н. Гавазов

Моуриньо: Не искам конкурентите да купуват толкова много

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че изобщо не се безпокои от покупките на главните конкуренти във Висшата лига на Англия. Както е известно, двата манчестърски клуба вече извършиха няколко гръмки трансфера и се предполага, че на "Етихад" и "Олд Трафорд" ще продължат с покупките през това лято. В същото време шампионите се ограничиха само с привличането под наем на Радамел Фалкао и покупката на вратаря на Стоук Сити Асмир Бегович.

Въпреки всичко, Моуриньо не се безпокои от ситуацията. Жозе обещава, че отборът му ще бъде по-силен от преди.

"Няма да ги критикувам, аз не съм срещу покупките. Разбирам ги и се примирих с това. Не се страхувам. Ако някой ми каже: "Жозе, спри ги", аз бих го направил. Разбира се, не ми се иска те да купуват, купуват, купуват. Предпочита те да не харчат толкова пари или да извършат неуспешни трансфери. Но не мога да ги спря", заяви Моуриньо.

"Мисля, че с всяка изминала година трансферният пазар се раздува все повече и повече. Сега говорим за трансферната стойност на Стърлинг, но през следващото лято ще е още по-зле. Някой ще може да заплати и 60 милиона. Такъв е футболът. Феърплеят работи през някой сезон, но през друг не работи. Не си мислите, че това ме е разстроило. Доволен съм от това, което прави нашият клуб. Ще съм щастлив да се конкурирам със същия състав, който бе тук и през миналогодишния сезон. Вече казах на играчите, че ние си оставаме същия отбор, докато останалите харчат и купуват, за да ни изпреварят. Ние просто сменяме вратаря с друг вратар (Чех с Бегович) и нападател с друг нападател (Дрогба с Фалкао)", добави португалецът.

"Единственият шанс се състои в това да станем по-добри с тези същите играчи. Това е голямо предизвикателство за нас. Играчите трябва да направят още една крачка напред, да станат по-добри в сравнение с миналия сезон. Когато нашите играчи си мислят, че отлично са провели миналия сезон, аз ще им кажа, че това ще е недостатъчно през следващата година. Вземете Джон Тери. Той проведе блестящ сезон, но това няма да е достатъчно през следващия. Или Сеск Фабрегас. Не помня колко асистенции направи през миналата година. Но отново това няма да е достатъчно през следващия. Нашите конкуренти се подсилват с нови играчи, поради това ние трябва да прибавим", смята португалецът.

"Не мога да направя така, че другите да спрат да харчат. В дадения случай аз съм безсилен. Освен това, останалите отбори ще бъдат допълнително настроени за мача с шампиона и аз също не мога да спра това. Всичко, което мога да сторя е така да повлияя на моите футболисти, че те да станат по-силни.Те ме наблюдават и виждат, че аз съм мотивиран много повече, отколкото през миналия сезон. Ето, това нещо мога да контролирам", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
166