Анри: Пет отбора ще се борят за титлата


Н. Гавазов

Анри: Пет отбора ще се борят за титлата

Легендата на Арсенал Тиери Анри е на мнение, че през новия сезон пет отбора ще водят битка за титлата във Висшата лига на Англия. През миналия сезон Челси прекалено уверено и без напрежение стана шампион в Премиършип, но Анри е на мнение, че този път конкуренцията ще е много по-голяма. Тиери вижда сред претендентите за титлата и Ливърпул.

"Погледнете каква е сега конкуренцията в борбата за титлата. Тя е много, много висока, очаквам всеки един претендент да се сражава с Челси, всеки да се стреми към титлата. През миналия сезон Челси триумфира, след което всички си помислихме, че Юнайтед ще се върне в битката, Манчестър Сити ще се върне, Арсенал също. А как стоят нещата с Ливърпул? Мислите ли, че те ще стоят настрана?", заяви Анри.

"Сити не може да си позволи втори такъв сезон. Арсенал не може да си позволи още един сезон без спечелване на лигата, Юнайтед няма да се примири с две поредни години без титла - никой не желае да отстъпва. Освен това има и Ливърпул. Очаквам всеки от тях да се бори за титлата. Може да мечтаете за някакво подобие на топ 4, но кой можеше да каже, че преди година Ливърпул почти стана шампион? Никой не го предвиждаше това. Може да говорите за обикновените претенденти - Юнайтед, Арсенал и Сити, но винаги има място за сюрприз и няма как да знаете, как ще е точно", каза още французинът.

 

  Сподели
176