Уилшър ще поговори с Венгер за своята позиция


Н. Гавазов

Уилшър ще поговори с Венгер за своята позиция

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър възнамерява да обсъди своята позиция на футболния терен с мениджъра Арсен Венгер. Както е известно, старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън предпочита да използва Уилшър в ролята на опорен полузащитник, докато на финала на миналия сезон Джак действаше на десния фланг в мачовете на Арсенал.

По-рано през седмицата, в приятелската среща със Сингапур, Уилшър много добре се представи на позицията на плеймейкър, а също така се отличи с гол от дузпа. Сега футболистът възнамерява да обсъди с Венгер своето амплоа.

"Не съм разговарял с него по този повод, но задължително ще го обсъдим преди началото на сезона. Сега просто искам да набера подходяща форма. Краят на миналия сезон бе успешен за мен и аз искам да запазя набрания ритъм", заяви Уилшър.

В същото време Венгер заяви, че Джак е способен да играе на всяка една позиция в атака, но специалистът отказа да даде гаранции, че футболистът ще действа като централен полузащитник.

"Според мен, той може да играе на всички позиции в атака. На фланга или на центъра - ние имаме много креативни играчи. Те всички ще ви кажат, че искат да играят в центъра. За съжаление, някои от тях ще се отправят на фланга", заяви Венгер.

 

  Сподели
85