Джони Еванс пред трансфер в Евертън


Н. Гавазов

Джони Еванс пред трансфер в Евертън

Манчестър Юнайтед е близо до продажба на своя защитник Джони Еванс в Евертън за 7-8 милиона паунда. Играчът от националния отбор на Северна Ирландия проведе на "Олд Трафорд" девет години, но в края на миналия сезон изпадна в немилост при Луис ван Гаал, когато във важен за отбора момент си спечели продължителна дисквалификация.

Наплюването на нападателя Папис Сисе на практика постави кръст на кариерата на Еванс в Юнайтед.

През миналата седмица в британския печат се появиха първите слухове за очаквана раздяла с бранителя, като се съобщаваше, че Арсенал следи ситуацията. Снощи обаче авторитетният The Guardian информира, че "червените дяволи" на практика са договорили трансфера на 27-годишния защитник в Евертън.

Първоначално Юнайтед е поискал 10 милиона паунда за своя футболист, докато "карамелите" са настоявали да дадат само 6 милиона. В крайна сметка страните са изразили желание да отидат на отстъпки и в момента компромисът е много близо. Еванс вече се готви да прекъсне турнето си в САЩ да излети за Ливърпул.

Бранителят, чиито договор с Юнайтед изтича през следващото лято, има на сметката си 198 мача за клуба от "Олд Трафорд". По време на пребиваването си в Юнайтед Джони три пъти е печелил Висшата лига, а също и Купата на Лигата и Клубния Мондиал.

 

  Сподели
24