Стърлинг: Сити има отбор, който ще печели трофеи


Н. Гавазов

Стърлинг: Сити има отбор, който ще печели трофеи

Крилото на националния отбор на Англия Рахим Стърлинг сподели мнението си за своя преход от Ливърпул в Манчестър Сити. Както е известно, футболистът подписа петгодишен договор с "гражданите", а трансферът е най-скъп на английски футболист в историята.

"Чувствам се добре и времето наистина е щастливо за мен и моето семейство. Просто се радвам, че всичко това завърши. Нямам търпение да изляза на тренировъчния терен. Повече от всичко ме радва това, че в Манчестър Сити има отбор от световно ниво, който е способен да печели трофеи всяка година. Колкото повече качествени футболисти има около мен, толкова повече ползи носи това, така че аз с нетърпение очаквам кога ще мога да играя заедно с тях", заяви Стърлинг.

"По време на последната повиквателна в националния разговарях с Джо Харт. Той ми каза, че Манчестър Сити наистина е добър клуб с добри фенове. Огледах се тук. В клуба има ново тренировъчно игрище и всичко, за да се излезе на ново ниво, поради това не може да има никакви оправдания", каза още англичанинът.

"Искам да благодаря на Рафа Бенитес, който ме взе в Ливърпул 15-годишен. Това много означаваше за мен. Благодаря на Кени Далглиш за вярата в мен. Благодаря на Брендън Роджърс за предоставената възможност да играя в първия отбор. Той ми помогна да затвърдя мястото си в титулярния състав и да покажа на целия свят моя талант. Накрая, искам да благодаря на хората, които бяха заедно с мен и ми помогнаха да се окажа тук", завърши Стърлинг.

 

  Сподели
122