Карагър: Реалната цена на Стърлинг е около 30 милиона


Н. Гавазов

Карагър: Реалната цена на Стърлинг е около 30 милиона

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че трансферната стойност на крилото Рахим Стърлинг от 49 милиона паунда е завишена. Още в неделя стана известно, че Манчестър Сити се е договорил за трансфера на 20-годишния футболист от националния отбор на Англия. Карагър смята, че впечатляващата цена може да се превърне в психологически проблем за Рахим, защото в дадения момент той не струва толкова пари.

"Към него ще бъде приковано повишено внимание заради размера на компенсацията. Когато играч пристига заради такива пари, това оказва допълнителен натиск. Той все още е млад играч и ще има падения и изкачвания. В Ливърпул понякога игра впечатляващо, но през втората половина на сезона леко намали темпото, както винаги се случва с младите играчи", заяви Карагър.

"Същото ще се случи и в Манчестър Сити, защото той е млад. Това бяха моите аргументи в опита ми да го убедя да остане още две-три години в Ливърпул, за да набере зрелост - не само като личност, но и като играч", продължава експертът.

"Без съмнение, 50 милиона е огромна сума. Несъмнено Рахим притежава способности и потенциал, а на дадения стадий именно този Манчестър Сити купува повече от всеки, отколкото друг. Той може да стане великолепен играч за клуба и страната", каза още Карагър.

"Ако през следващите три-четири години Манчестър Сити със Стърлинг спечели Висшата лига и постигне успех в Шампионска лига, те ще кажат, че той е струвал тези пари. Фактът, че на тях не им достигат английски играчи в клуба, увеличи цената му. На дадения етап от своята кариера Рахим Стърлинг, най-вероятно, струва около 30 милиона паунда. Мисля, че Ливърпул се възползва от това, че Манчестър Сити отчаяно се нуждаеше от английски играчи", завършва бившият защитник на Ливърпул.

 

  Сподели
145