На Олд Трафорд изпаднаха в паника


Н. Гавазов

На Олд Трафорд изпаднаха в паника

Манчестър Юнайтед панически започна да търси класен нападател, твърдят британски източници. Санкционирайки продажбата на Робин ван Перси, разделяйки се Радамел Фалкао и отказвайки да продължи сътрудничеството си с Хавиер Ернандес, мениджърът на "червените дяволи" Луис ван Гаал остана само с двама нападатели - Уейн Рууни и Джеймс Уилсън.

Според източника на информацията, холандският специалист не е предвиждал в началото на лятото подобно развитие на нещата и поради тази причина е изпаднал в паника, тъй като до старта на новия сезон в Англия остава по-малко от месец.

Ситуацията се влошава и от провалите на английския гранд на всички фронтове. Байерн категорично отказа да пусне Томас Мюлер на Олд Трафорд", а Реал Мадрид все още не е наясно със ситуацията около Карим Бензема. Относно Хари Кейн, Тотнъм дори няма намерение да седне на масата за преговорите.

Резервен вариант за Юнайтед е Гонсало Игуаин, но пристигането на аржентинеца на Острова е много съмнително. Представители на "червените дяволи" са влезли в контакт с италианския клуб, надявайки се, че отсъствието на Шампионска лига ще повиши желанието на Гонсало да изпробва силите си в Англия. Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е готов по принцип да се раздели с нападателя си, но само при положение, че бъде заплатена стойността за откупване на трансфера на Гонсало, която е в размер на 62 милиона паунда.

Според специалисти, Юнайтед няма да даде толкова много пари за играча и поради това се търсят варианти с покупка на по-евтини футболисти. Нещата са толкова бедстващи, че дори се разглежда кандидатурата на нападателя на Ует Хем Диафра Сако.

Впрочем, пред скаутите на клуба е поставена задача да търсят варианти и да използват връзките си за осъществяване на контакти с различни нападатели. Съобщава се, че става дума за играчи като Лаказет, Педро, Бентеке, Дост и Ройс.

 

  Сподели
149