Сър Алекс: Дейвид Гил е способен да въведе ред във ФИФА


Н. Гавазов

Сър Алекс: Дейвид Гил е способен да въведе ред във ФИФА

Бившият наставник на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е на мнение, че Дейвид Гил е най-добрият човек за провеждане на нужните реформи във ФИФА и правенето на тази организация прозрачна. В периода 2003 -2013, през който Гил се трудеше като изпълнителен директор на Юнайтед, Сър Алекс и "червените дяволи" спечелиха пет пъти Висшата лига на Англия, а също така и един път Шампионска лига.

Великият шотландец е убеден, че неговият бивш колега, обмислят завръщането си на поста вицепрезидент на ФИФА, може да въведе ред в глобалната футболна организация, която в момента е разтресена от корупционни скандали.

"Дейвид е това, което е нужно, за да се възстановят щетите, нанесени върху световния футбол след последните обвинения за корупция и подкупи. Без съмнение той е един от най-добрите футболни ръководители във Великобритания. Той е честен, директен и има огромни познания за футбола ", заяви Сър Алекс за The Sun.

"Това са качества, които са чужди на ФИФА в момента. Освен това той е изключително убедителен и има страхотно присъствие. Определено успях да извлека полза, когато работехме заедно почти 20 години в Манчестър Юнайтед. Бяхме страхотен отбор", каза още великият шотландец.

 

  Сподели
96